Uppsala kommun har öppnat en finskspråkig förskoleavdelning i Brune förskola i Luthagen. Om ni ansöker om byte av plats kan ni vända er till Carola Reiksson tel. 018-7276367, ansöker ni om ny plats kan ni göra det på kommunens hemsida, kryssa för Brune och skriva "finsk avdelning" på övriga upplysningar.

Uppsalan kunta on avannut suomenkielisen osaston Luthageniin Brunen esikouluun. Jos anotte uutta paikkaa, kannattaa ilmoittautuminen tehdä kunnan kotisivun kautta, laittakaa vaihtoehdoksi Brune ja kirjoittakaa loppuun tiedoksi "finsk avdelning". Jos vaihdatte paikkaa kunna sisällä, ottakaa yhteyttä Carola Reikssoniin, puh. 018-7276367.



lördag 10 januari 2009

Lapsista voi tulla monikielisiä aikuisia

Haluatko sinä, että lapsestasi tulee monikielinen, joka aikuisena selviytyy monella kielellä elämän eri tilanteista?

Kokemusten perusteella on todettu, että ne lapset, jotka käyttävät mahdollisimman varhaisista vuosista alkaen useita eri kieliä mahdollisimman vanhaksi, saavuttavat parhaat tulokset.

Haluamme nyt ottaa selville, onko Uppsalassa mielenkiintoa monikielisen koulun ja suomenkielisen esikoulun perustamiseen.

Tarkoituksena on, että koulussa olisi kaksikielistä opetusta niille, joiden äidinkieli on suomi ja ruotsi. Koulu tulee olemaan profiloitunut kieliin ja muiden vieraiden kielten opiskelu aloitetaan myös mahdollisimman varhaisista vuosista alkaen.

Koulu on avoin kaikille lapsille. Koulun yhteyteen on myös suunnitteilla suomenkielinen esikoulu, jotta suomen kielen heikompi asema vahvistuisi alusta alkaen.

Tämän blogin käynnistivät vanhemmat, jotka haluavat Uppsalaan suomenkielisen esikoulun syksyksi 2009.

Toivomme tämän kautta tiedon kouluhankkeestamme leviävän muille kiinnostuneille vanhemmille sekä saavamme uusia vinkkejä ja ideoita hankkeellemme.

Kuulostaako tämä sinusta mielenkiintoiselta?

Ota yhteyttä
anna.pilvinen@sverigefinskaskolan.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar